ПРЕДЛОЗИ И ПРИРОДНЕ ПОЈАВЕ: КОНТРАСТИВНА АНАЛИЗА СРПСКОГ, ФРАНЦУСКОГ И ГРЧКОГ ЈЕЗИКА - Станојевић, Веран Ј.; Ашић, Тијана В. (Наслеђе, 2008)
У овом раду анализирамо просторне и временске употребе предлога по, на и у у српском језику и њихове еквиваленте у француском и грчком језику. Показујемо да се семантика ових предлога заснива на основним спацијалним односима „контакт“ и „садржавање“, а да се ограничења која они постављају на природу објекта локализације и локализатора могу објаснити концептуалном опозицијом „дискретно – континуирано“.