ПИСАЊЕ ЛУДИЛА У АВИЊОНСКОМ КВАРТЕТУ ЛОРЕНСА ДАРЕЛА - Keller-Privat, Isabelle (Наслеђе, 2009)
Авињонски Квинтет смешта читаоца у један свет разорен ратом и насељен ликовима који лутају на маргинама свести. Читалац бива увућен у вртоглавицу идентитета кроз удвајање клиничких случајева. У овом чланку предмет наше пажње су, на два конкретна примера, односи између писања и аутизма.