РАЗВИЈАЊЕ СПОСОБНОСТИ УСМЕНОГ ИЗРАЖАВАЊА НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ КОД УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА - Чаушевић, Сандра Д. (Наслеђе, 2010)
У раду се говори о савременим методама развијања способности усменог изражавања на енглеском језику код ученика средњих школа, при чему се посебна пажња посвећује мотивацији као фактору од великог значаја за развој говорне вештине. Радом се указује на чињеницу да је граматичко-преводилачки метод, мада често осуђиван у примењеној лингвистици, у пракси и даље у великој мери заступљен. Из тог разлога, желимо да истакнемо неопходност увођења иновација у саму наставу ради подстицања мотивације за усавршавањем усменог изражавања и да дамо приказ слободних активности и говорних вежби неопходних за развој говорних способности.