BRAVE (NEW) WORD REVISITED - КРЕТАЊЕ (РАЗЛИКЕ) У (ДИС)КОНТИНУИТЕТУ - АПОКАЛИПСА БЕЗ ПОСЛАНИКА? - Теодоровић, Јасмина (Наслеђе, 2010)
У раду се разматрају оне поставке (пост)модернистичког теоријског хоризонта које исти утемељују као компиловани теоријски тоталитет. Преиспитивањем наведених поставки, те и граница (пост)модернитета, покрећу се питања постојања и осмишљавања, како речи литературе, тако и појма субјекта, односно приче, да би се у завршном поглављу преиспитале основне хипотезе рада: кретања разлике у (дис)континуитету, појмови апокалипсе и посланика, као и спрега између књижевности, стваралаштва и живота.