КА ФОРМАЛНОЈ ДЕСКРИПЦИЈИ РАЗЛИКА У ВРЕМЕНИМА У ФРАНЦУСКОМ И ЕНГЛЕСКОМ - Станојевић Veran; Ашић Tijana (Наслеђе, 2010)
У овом се чланку испитују и пореде француска и енглеска прошла времена са посебним акцентом на сличностима и разликама у временима која се сматрају семантички еквивалентим. Циљ рада је да се покаже да се оптимална анализа глаголских времена мора заснивати на следећим, формално дефинисаним параметрима: аспектуална инструкција, аспектуалне принуде, које се тичу онтолошке природе глагола који се могу или не могу комбиновати са одређеним временом, релација између референцијалне тачке и догађаја и најзад, однос између резултата догађаја и момента говора.