ИМЕНИЦЕ СА ИНТЕРФИКСОМ - О/Е - И СУФИКСОМ - (А)Ц - Ратковић, Драгана (Наслеђе, 2010)
Рад пред ставља творбено-семантичку анализу именица насталих комбинованом творбом - композицијом помоћу интерфикса -о/е- и суфиксацијом помоћу форманта -(а)ц. То је најпродуктивнији модел сложено-изведених именица са интерфиксом -о/е- као творбеним формантом. у првој компоненти ових именица налазе се: именица, заменица, придев, број и глагол. Анализа показује да су творбено - семантички типови именица са датим творбеним моделом бројни. Овим речима се именују различите појаве: људи (вршиоци радње, особе карактеристичног понашања, физичког изгледа и сл.), биљке, животиње, предмети и разне друге реалије. Појмовно је најразуђенији тип са придевом и бројем у првој и именицом у другој компоненти, док су најбројније име нице са глаголом у другој компоненти. С друге стране, нису нарочито продуктивни модели са заменицом и глаголом у првој компоненти.