ТВОРБЕНА И СЕМАНТИЧКА АНАЛИЗА ИМЕНИЦА У ИЗАБРАНИМ ПРИПОВЕТКАМА ИВЕ АНДРИЋА - Ђуровић, Сања (Наслеђе, 2012)
Предмет рада је творбена и семантичка анализа ексцерпираних именица из две Андрићеве приповетке – Мост на Жепи и Жеђ. Циљ рада био је да се утврди, са творбеног аспекта, какве именице Андрић употребљава и да ли су то већином просте, изведене или сложене речи и има ли необичне именичке лексике и у творбеном и у семантичком смислу.