УПОТРЕБА МОДАЛНОГ ГЛАГОЛА МОРАТИ У НОВИНСКОМ ИЗВЈЕШТАВАЊУ НА ЕНГЛЕСКОМ И СРПСКОМ ЈЕЗИКУ - Шајиновић Новаковић, Јелена (Наслеђе, 2012)
Новија истраживања су показала да је значење модалних глагола неодвојиво од контекста. Неформалан новински контекст преферира једно од могућих значења. С обзиром да је предмет нашег истраживања модални глагол морати, компаративном методом настојали смо указати прво на граматичке, а потом и на контекстуалне сличности и разлике везане за овај глагол у енглеском и српском језику.