ДИДАКТИКА КЊИЖЕВНОСТИ КАО МУЛТИДИСЦИПЛИНАРНА ЕМПИРИЈСКА ДИСЦИПЛИНА - Петровић Јилих, Марина (Наслеђе, 2013)
Циљ овог рада јесте да одреди појмовну разлику између назива Методика и Дидактика, те да предложи употребу термина Дидактика наставе немачког као страног језика као предмета на факултетима. Овај термин обухватао би како наставу језика, тако и наставу књижевности и био би употребљаван уместо досадашњег устаљеног и нетачног назива Методика наставе немачког као страног језика. Осим тога, на теоријским поставкама радикалног конструктивизма и Емпиријске науке о књижевности у овом раду се дидактика књижевности на страном језику дефинише као мултидисциплинарна емпиријска наука, која у средиште свог разматрања ставља ученице и ученике, тј. студенткиње и студенте.