ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТЕЛА И ТЕОРИЈА ШОКА У БУРЛЕСЦИ ГОСПОДИНА ПЕРУНА БОГА ГРОМА РАСТКА ПЕТРОВИЋА - Станковић, Ана (Наслеђе, 2013)
Рад се бави начинима обликовања тела у Бурлесци господина Перуна бога грома Растка Петровића, посматраним у контексту авангардног преузимања и преобликовања традиције. На фону смене митског и историјског, паганског (прасловенског) и хришћанског, а у вези са Ничеовим концептом дионизијског и аполонијског, рад је покушај да се увиде рефлектовања ових појмова на приказ тела. Поједини облици тела, однос са другим телима кроз мноштво и корелација са природом биће тумачени кроз визуру теорије шока Валтера Бенјамина. Последњи део рада сагледаће тело у контексту антилогоцентризма и ставова Доне Харавеј и Џудит Батлер.