УСПЕХ НЕУСПЕХА : ФИЛОЗОФИЈА ИСТОРИЈЕ ВАЛТЕРА БЕЊАМИНА - Бахун, Сања (Наслеђе, 2007)
Овај чланак нуди ново читање једне од најутицајнијих и најчешће погрешно тумачених филозофија историје у савременој мисли. Полазећи од Бењаминове тврдње да је „ванредно стање“ историјско-филозофска датост која захтева перманентну трансформацију нашег поимања историје и наше активности у истој, Бахун испитује релевантност Бењаминове мисли за савремну друштвену и историографску праксу. Кроз интерпретацију Бењаминових позних текстова садржаних у Пројекту Аркаде (Passagenwerk), те есеја „О Концепту историје” (“Über den Begriff der Geschichte,” 1940) и кореспондентних фрагмената из дневника и архива, Бахун открива структурну и садржајну премису Бењаминове филозофије историје у концепту „не-успеха“.