ФРИДРИХ НИЧЕ И ЈУЏИН О’НИЛ - Настић, Радмила (Наслеђе, 2018)
У овом раду се разматра пресудни утицај који је Фридрих Ниче имао на најзначајнијег америчког драмског писца Јуџина О’Нила. Од када је у младости прочитао Ничеовог Заратустру и Рођење трагедије, О’Нил је константно био заокупљен Ничеовим идејама што се огледа у већини његових драма. Овај рад се осврће на Ничеов утицај на О’Нилово поимање трагедије у драмама Космати мајмун и Велики бог Браун.