ТЕОРИЈСКО - ПРАГМАТИЧКЕ ПРЕТПОСТАВКЕ МОДИФИКОВАЊА ПОЈМА ДИСКУРС - Станојчић, Славко Ж. (Наслеђе, 2009)
Аутор указује на компатибилност Кристалових дефиниција појма дискурс са појмовима одговарајућих категорија у текстлингвистици В. Половине и налази да се, уз одређене модификације, тај појам (и термин) може увести и у анализе писане верзије језика.