МИЛЕВА АЈНШТАЈН – ЖРТВА БЕЗУСЛОВНЕ ЉУБАВИ ИЛИ ЕМОТИВНОГ ЗЛОСТАВЉАЊА - Ахметагић, Јасмина М. (Наслеђе, 2009)
Однос Милеве и Алберта Ајнштајна у драми Виде Огњеновић почива на емотивном злостављању, које уништава идентитет другог. Ауторка поступно открива однос својих протагониста, чинећи га на много места двозначним, и тако осветљавајући маскирану и збуњујућу природу емотивног злостављања.