НАУЧНИ СТИЛ ПРОФ. МИРОСЛАВА НИКОЛИЋА - Петковић, Јелена Л. (Наслеђе, 2009)
У раду се даје опис научног стила проф. Мирослава Николића, на примеру једног његовог чланка, при чему су резултати анализе проверавани и на другим, нама доступним, чланцимa истог аутора. Рад садржи и неколике напомене о научној спознаји и научном сазнању уопште, као и о општим особинама научног стила. Закључци у вези са особеностима научног стила проф. Мирослава Николића донети су после спроведене анализе структуре самог текста, а посебно његове лексичке, морфолошке и синтаксичке структуре.