LITERATURE IN FOREIGN LANGUAGE TEACHING - AIT SAAD, Mekioussa (Наслеђе, 2005)
Овај рад разматра наставу књижевности у ЕФЛ учионици генерално, и посебно у алжирском контексту. Настојали смо да прво прикажемо како се одвија настава књижевности на матерњем, а како на француском језику; затим, како на универзитету приступају англофоној литератури они студенти који желе да добију диплому из енглеског језика, и на какве тешкоће они наилазе на том пољу. Циљ је да се размотре импликације предавања књижевности у контексту наставе страног језика.