АНГЛИЦИЗМИ У НАЗИВИМА ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА У НОВОМ ПАЗАРУ - Груда, Дамир (Наслеђе, 2010)
Циљ овога рада јесте да се истражи обим у ком се енглески језик употребљава у називима привредних субјеката у Новом Пазару у Србији. Употреба енглеског језика, као језика који је најзаступљенији, у комерцијалне сврхе имала је великог утицаја на називе који су дати привредним субјектима у Новом Пазару, а због веза који тај град има са глобализацијом и заступљеношћу у медијима. Студија обухвата 418 привредних субјеката преузетих из архиве Агенције за привредне субјекте у Србији (АПР) и директоријума привредних субјеката у области Санџака (АПСС).