ФИНСКИ ОБРАЗОВНИ СИСТЕМ - Дамјановић, Радојко (Наслеђе, 2010)
Рефлексија студијске посете Финској покушава да створи представу читаоцу о начину функционисања тамошњег образовног система - организације, финансирања, повезаности различитих нивоа власти, облика децентрализације, односима између релевантних друштвених актера, односима унутар самог система, живота школе.