ЛИНГВИСТИЧКО ОКРУЖЕЊЕ И КОНТАКТНЕ ПОЈАВЕ НА ПОДРУЧЈУ КРАГУЈЕВЦА - Миленковић, Бранка Л. (Наслеђе, 2010)
Последица пренаглашене комуникативне функције језика у савременом свету довела је до проблема очувања националног идентитета језика. Истраживање указује на присуство мноштва англицизама и елемената преузетих из других језика у лингвистичком окружењу града Крагујевца. Анализом билборда установљено је присуство билингвалних и мултилингвалних порука и истовремено испитана њихова лингвистичка структура.