ДАТИВ И(ЛИ) АКУЗАТИВ КАО ПАДЕЖИ ДИРЕКТНОГ ОБЈЕКТА: ГЛАГОЛИ СА ДВОЈАКОМ РЕКЦИЈОМ У СРПСКОМ И ШПАНСКОМ ЈЕЗИКУ - Зечевић-Крнета, Горана (Наслеђе, 2010)
У раду се анализира појављивање дативских и акузативних глаголских допуна уз четири дворекцијска глагола у српском и шпанском језику на примерима из речника и из електронских корпуса српског и шпанског језика. Испитују се фактори који утичу на појав љивање одређене објекатске допуне као и евентуалне модификације у значењу предикатско-објекатског израза. Такође, настоји се увидети да ли је употребa датива и акузатива у овим конструкцијама мотивисана истим разлозима у два наведена језика