О СМС-У КАО ЖАНРУ РАЗГОВОРНОГ СТИЛА - Тошић, Тиана М.; Палибрк, Ивана Б. (Наслеђе, 2010)
У раду се представљају главне крактеристике разговорног стила, основне особине текстуалних порука, као и оне специфичне на основу којих можемо одредити њихову улогу у функционалном раслојавању језика. Анализом корпуса утврђују се фонолошка, морфолошка, синтаксичка и лексичка струкура текстулни порука иистичу оне особености које СМС поруке чине жанром разговорног стила.