ЕУКАЛИПСЕ ПОСТМОДЕРНИСТИЧКЕ ЛИТЕРАТУРЕ - Бошковић, Драган (Наслеђе, 2010)
У раду се есејистички преиспитује еукалиптина димензија ( закон, завет, систем, центрирање) постмодернизма. Отварајући питања постмодернитета као модернистичке апокалипсе, описује се њена, и поред дисеминативне отворености, тотализујућа и затварајућа поетика. Истовремено се отвара питање неке будуће, пост-постмодернистичке парадигме.