ПОЛАРНА СРБИЈА: Увод у постисторијску културну дипломатију - Петровић, Александар (Наслеђе, 2011)
У раду се разматра априорна природа појма историје, упоређују Славна револуција из 1688. и Хуманитарна револуција из 1999. да би се на основу амфиболије интелектуалних одзива успоставио концепт поларне Србије и извели принципи постисторијске културне дипломатије.