МАРИО ВАРГАС ЉОСА У СРПСКОЈ ПРЕВОДНОЈ КЊИЖЕВНОСТИ - Дицков, Веснa (Наслеђе, 2011)
Рад се бави присуством романа Марија Варгас Љосе у српској преводној књижевности, са циљем да се осветле сви релевантни аспекти овог рецепционистичког процеса: динамика усвајања дела, учешће издавача и преводилаца, финална презентација српских верзија. При томе, овом приликом, критички осврт на квалитет превода са филолошке тачке гледишта није био предмет нашег интересовања.