БОТАНИЧКИ И ЗООЛОШКИ ТЕРМИНИ У ФРАНЦУСКОМ ЖАРГОНУ - Дробњак, Драгана; Топољска, Ана (Наслеђе, 2011)
Предмет овог рада чине термини из области ботанике и зоологије који се употребљавају у француском жаргону. Метафорично поистовећивање човека са поједином биљком или животињом проистиче из сличности облика или карактера, односно понашања, и у највећем броју случајева негативно је обојено.