УСВАЈАЊЕ ФРАНЦУСКОГ КАО СТРАНОГ ЈЕЗИКА И ДИСКУРСНА КОМПЕТЕНЦИЈА: ОВЛАДАВАЊЕ ДИСКУРСНИМ ЖАНРОВИМА У ГОВОРНОМ ФРАНЦУСКОМ - Стикић, Биљана (Наслеђе, 2011)
У овом раду се разматра проблематика дискурсне компетенције и овладавање њеним основним усменим жанровима у разреду француског као страног језика, путем анализе ЗЕРОЈ-а и појединих резултата истраживања у датој области. Док се овладавање жанровима релативно лако остварује у оквиру разредних пројеката акционе перспективе, принцип кооперације тј. конверзационе максиме, које су саставни део дискурсне компетенције, захтевају и неке друге способности ученика.