АУТОР И ЊЕГОВО ЗНАЧЕЊЕ: ХИРШОВА КРИТИКА ГАДАМЕРОВЕ ФИЛОСОФСКЕ ХЕРМЕНЕУТИКЕ - Радојчић, Саша (Наслеђе, 2006)
У овом чланку се приказују критичке примедбе које је у књизи Ваљаност у интерпретацији Е. Д. Хирш са интенционалистичког становишта изнео на рачун философске херменеутике Х.-Г. Гадамера. Разматрају се дискусије о ауторској интенцији и тзв. „интенционалистичкој заблуди“ у новијој естетичкој литератури. Износи се више аргумената који релативизују интенционалистичке концепције.