ТВОРБЕНО-СЕМАНТИЧКА АНАЛИЗА ИМЕНИЦЕ ВРАТА - Ђуровић, Сања (Наслеђе, 2021)
У раду су анализирани деривати именице врата према Речнику САНУ. Урађена је творбено-семантичка анализа свих деривата појединачно и дати су обједињени резултати анализе. Циљ рада био је да се утврди творбена и семантичка продуктивност ове именице у српском језику.