„АНТИВРЕМЕ“ ИЛИ ДЕКОНСТРУКЦИЈА ВРЕМЕНА У ПРОЗИ АНТОНИЈА ИСАКОВИЋА - Чутура, Илијана; Јовановић, Виолета (Наслеђе, 2012)
У раду се анализира сагледавање уметничке интерпретације темпоралности као заокруженог система у прози – првенствено романима – Антонија Исаковића. У науци о књижевности већ је примећено да филозофија времена и његових одсечака код овог писца имају одређене специфичности. Циљ овога рада јесте да се те специфичности систематизују и опишу како би се дошло до целовите слике о улози времена и његове симболике у Исаковићевом прозном делу.