АНАЛИЗА ЈЕЗИКА МЛАДИХ: ТЕНДЕНЦИЈE ТВОРБЕ NOMINA LOCI И NOMINA PECUNIAE У НЕМАЧКОМ И СРПСКОМ ЈЕЗИКУ - Вулетић, Јулијана (Наслеђе, 2012)
У предметном раду смо се определили за анализу творбене структуре именица у српском и немачком образованих суфиксалним творбеним начином и то првенствено у језику младих. У раду је приказана анализа суфиксалне творбе именице типа nomina loci и nomina pecuniae са семантичког и творбеног аспекта у српском језику са творбеним суфиксима за: -(ар)ка, -ка, –џа; –а, – ана, - ара, и –алица, који су еквивалентни именичким творбеним суфиксима –i и –o у немачком језику младих.