НЕСТАЈАЊЕ АНТОНИЈА ИСАКОВИЋА - Јовановић, Виолета (Наслеђе, 2007)
Рад се бави контекстуализацијом последње књиге Антонија Исаковића, збирком Нестајање, у заокружени приповедачки низ овог аутора, трагајући за поетичким константама и доминантама, али и новинама које дело доноси у односу на претходне књиге.