КЛАСНИ КОНФЛИКТ У БЕЛОМ ТИГРУ АРАВИНДА АДИГЕ - Стевкић, Дамјан (Наслеђе, 2014)
Класни конфликт који се одиграва у роману Бели Тигар свакако није једнозначан и овај рад покушава да представи различите аспекте класне борбе који су представљени у роману, и нарочито на који начин се класе, као резултат ове борбе, преплићу и утапају једна у другу. Такође, рад ће се бавити транзицијом вредносних судова који се одигравају у главном лику Балраму Халваију, на који начин се његов морални суд мења, и како се мења његова класна свест у току борбе за ослобођење од сиромаштва и угње тавања од стране његових газди. Бели Тигар представља значајну студију класних различитости у Индији, и роман представља плодно тло за разматрање природе и контрадикторности неминовног сукоба различитих класа у индијском друштву.