КОРПУСНА И РАЧУНАРСКА ЛИНГВИСТИКА НА ПРИМЈЕРУ УПИТНИКА ЕK - Ивановић, Игор (Наслеђе, 2014)
Овај рад се бави анализом дијела Упитника Европске комисије. Из цјелокупне анализе, која је изложена у нашем докторском раду, за потребе овог рада смо одабрали два аспекта. Први је анализа имперсонализованог регистра, а други представља налажење везе између hapax legomena и грешака које смо уочили у поменутом корпусу. Показаћемо како употреба корпуса и рачунара може да баци ново свјетло на традиционална лингвистичка истраживања. Поред тога, овај рад треба схватити као својеврсну промоцију корпусне и рачунарске лингвистике које тек треба да нађу своју пуну примјену у оквиру лингвистичких истраживања.