НЕОБИЧНО ГРАФИЧКИ И НЕВЕРОВАТНО САВРЕМЕНО - Палибрк, Ивана (Наслеђе, 2014)
Радом се представља роман Необично гласно и невероватно близу аутора Џонатана Сафрана Фора. Специфична форма којом се дело издваја у савременој америчкој књижевности биће предмет квалитативне лингвостилистичке анализе. Форова реализација односа између ликова графички је представљена, што обраду визуелних елемената чини неопходном. Његово карактеристично виђење односа аутор - дело - публика такође изискује додатне напомене, а сама структурна организација одговара приступу датом у раду. Циљ је класификација и опис употребљених поступака с посебним освртом на графолошки ниво. Изведени закључци обухватају одређивање ефеката свих графичких манипулација и њиховог доприноса укупној вредности романа.