ЖЕЉА ЗА ПИСАЊЕМ: УМЕТНОСТ КАО ПОЉЕ УПИСА У КОНТЕКСТУ ИСТРАЖИВАЊА ПОТЕНЦИЈАЛА ХИБРИДНОГ И ЖЕНСКОГ ПИСМА - Стојановић, Драгана (Наслеђе, 2015)
Радећи у доменима теорије текста, студија рода, феминизама и теоријско-психоаналитичких платформи, текст „Жеља за писањем: уметност као поље уписа у контексту истраживања потенцијала хибридног и женског писма” отвара неколико проблема: питање жеље као градивног елемента и ефекта писма; затим питање поља уметности као поља отвореног не само упису дијалога које стваралачки субјективитет изводи у односу на контекст уметности, већ и уметности као поља које изазива, омогућава и уводи ресигнификациони потенцијал у писмо/језик, што нарочито покрећу хибридно и женско писмо; напослетку, текст отвара питање специфичног писма ауторке, као и питање могућности истраживања проактивног потенцијала женског писма чији се упис усмерава ка алтерацији, омекшавању, измештању и субверзији тврдих, фалогоцентричних система писања.