ТИПОВИ ТУЂЕГ ГОВОРА У БРИТАНСКИМ И АМЕРИЧКИМ ПИСАНИМ МЕДИЈИМА И ЊИХОВИ ЕКВИВАЛЕНТИ У СРПСКОМ - Видановић, Неда (Наслеђе, 2015)
У раду се најпре класификују типови туђег говора у електронским верзијама британских и америчких писаних медија, а затим се оригинални чланци пореде са истим текстовима у српском језику, чији је извор дати текст на енглеском. Корпус чине електронске верзије 28 чланака најпознатијих британских и америчких листова – Daily Mail, The Еconomist, Тhe New York Times и The Washington Post, као и извештаји о датим чланацима у српским електронским медијима и то: на сајтовима медијских компанија РТС, Б92, SEEbiz и сајтовима дневних листова Курир, Вечерње новости и Телеграф. Циљ рада је да класификује типове туђег говора у чланцима наведених британских и америчких листова, као и да утврди да ли се типови туђег говора мењају и на који начин се мењају када се чланак на енглеском језику преноси у српски.