МУЗИКА НА ТЕЛЕВИЗИЈИ – ОД ИНТЕРПРЕТАЦИЈЕ ДО КРЕАЦИЈЕ - Николајевић, Снежана (Наслеђе, 2007)
Иако је музичка пракса на телевизији веома жива, интензивна и разграната, теоријска мисао о односу између музике и телевизије веома је оскудна. Полазећи од модела које је управо пракса створила и од теоријске мисли о природи медија, овај текст разматра пут који је музика на телевизији прешла - од првих покушаја уметничког уобличавања визуелног плана до стасавања уметничких форми.